MY SWEETFAMILY

Tuesday, July 11, 2006

Semalam di KLCC menunggu WORLD CUP

Rasanya world cup kali ni lah yg aku tak melepak kat kedai tgk bola sbb busy dgn aktiviti keluarga. So satu hari tu aku berkesempatan gaklah joint geng helmet tgk kat marakech bangsar...happening siut...waktu tu team germany VS argentina.. best gile game tu. My son pun suka gak..tp kesian nye sbb team dia sokong (argentina) kalah. Anyway lepas gak lak rasa tension.

So disbbkan enjoy sgt dgn match tu , we all pun plan le nak tgk final sekali... plan mcm nak stay kat hotel area kl than bleh g tgk kat bukit bintang but than 'mama yang' salah date ...rupenye final monday morning, so semua nak keje & sekolah terpaksa lah we all plan tgk match between germany and portugal...so we all pilih le destinasi lepak kat impiana klcc to watch that game. Saturday ptg semua nye bekejar g kat situ...'mama yang' mcm biasa lah, janji kul 2 ptg check in but then pukul 4 baru sampai...anyway aku dah agak dah so me & family kuar agak lambat lah gak. Lps beli hp bibik we all go straight to IMPIANA. My anak, suka gile sbb this is the 3rd week duduk kat hotel after Melaka & Cherating.

Mlm tu we all bawa anak2 g KLCC. Enjoy the crowd over there. Sambil lepak2 melayan anak2 we dok terpegun tgk teenagers kat situ. woish..cam tak caya je anak2 sekarang ni berkelakuan pelik, sumbang mcm dah tak de family je kelaku nye. Dalam gelak2 tgk kelaku manusia kat situ di hati aku mula terdetik...ini sekarang dah mcm ni...mcam mana lak 10 thaun akan dtg waktu anak2 aku lak jadi teenagers ..eeii takutnye. Mintak2 dijauhkan lah dari penyakit yg mcm tu kan...

Sambung balik , after we had our dinner we went back to IMPIANA, sambil nak tunggu game kul 3, all the ladies (coz men dah go outting) start a chit chat...bla..bla...tp memang best sbb rasanye last bleh buat keje camtu masa we all bujang2 je.

Anyway Germany won the match.....hubby ku happy eventhough tak masuk final, no 3 pun oklah. Tak tau le plak bile lagi we all dapat g gathering mcm ni. MAMA YANG plan lagi k....

1 comment:

koko said...

ala mama..world cup ni topic basi la ma..tak wicked la gini ma..cite tanduk zizou ka..baru wicked skit..