MY SWEETFAMILY

Thursday, October 01, 2009

Hari Raya..

Yuhu...raya!raya! acara kemuncak bersama keluarga dah berlalu, skrg ni nak memenuhi jemputan open house lak..bestnya makan..makan..jgn tak makan.
Raya tahun ni aku & family turn beraya di Perak...seronot.biarpun sederhana tapi meriah..itu sudah pasti.
Byk kisah berlaku sepanjang aku beraya di ayer tawar.
  • oyong aku raya kat rumah sendiri sbb kena jaga anak & cucu baru
  • 3 anak sedara aku x beraya bersama :
  • i. K Mas - sbb dlm pantang,
  • ii. Alang omi - nun jauh di Jepun
  • iii. K Ngah rebek - tetiba nak beraya di UK ..pergh..(ko kalo tak bawak balik prince charming habisla)
  • * raya kali ni aku rasa bil nak bg duit raya berkurangan sbb ramai anak2 sedara aku dah keje..yehaa..
  • along adreen buat pertama kalinya diberi penghormatan memberi duit raya kpd adik sepupu nye yg ramai itu.
  • buat pertama kalinya aku sekeluarga x pakai baju raya kaler sedondon . ( tu pasal x de gambar sekeluarga) sedih ooo..laki ku terlupa atau buat2 lupa nak ambil gambar bersama. Ni mesti kes malu nak duduk x sama besar , berdiri x sama kembang.
  • abg uda aku menyambut raya secara ekspress. leas sembahyang raya terus balik sg petani sbb kena keja ...kesian tp usaha nak balik kg beraya tu sungguh murni dan mulia tu pasal la mak sayang lebih.
  • buat pertama kalinya asha telah memperkenalkan ustaz zaid...Hensem ko...mmg idaman mak ndak la. ( anak2 sedara ku yg lain ambil la iktibar dari asha . jgn tunggu lama2)
  • dan raya kali ni aku x de camera sbb rosak tu pasal la aku takde gambar raya. utk ahli kluarga ku yg lain sila kirim2kan gambar raya kat aku k.

3 comments:

angahpikah said...

ustad zaid ?? Sapakah e2? Uisy2 hebat asha.. Kena bnyk belajar dr beliau nih..

irah said...

ustaz zaid tu mukanya mcm mat bangla...hahaha ensem tp rambutnyer kerinting cam abg ketak2 gitu.

MAMAKIKIEMIA said...

irah: ah itu kata2 org cemburu...tp asha aku sokong biarpun bangla..