MY SWEETFAMILY

Wednesday, July 22, 2009

Al Fatihah

Sabtu hari tu aku mendapat khabar tentang seorang rakan aku masa kat Karangkraf dulu telah meninggal dunia, sungguh aku terkejut sebab dia masih muda , muda dari aku lagi, dan sangat lincah, lincah dari aku lagi. Tapi bila ajal kita dah sampai , takde apa yg boleh menghalang. Tua ke muda ke...

Aku teringat kenangan bersama arwah, arwah seorang wartawan majalah hiburan manakala aku exec promosi utk majalah tu. so kalo ada event or function aku selalu gak la kluar dengan arwah ni. Pernah sekali kami ada function kat PD yg melibatkan ramai selebriti. mlm tu kite org ada game , dan mlm tu jugak dia pengsan sampai kena g hospital PD..tp alhamdulilah x de apa yg serius mlm tu gak arwah kuar spital.

dan bila aku dah x keje kat situ , aku pernah gak la jumpa dia kat satu function ni , penat aku senyum kat arwah tapi dia buat tak nampak kat aku, marah sungguh aku masa tu, yela masa tu dia dah editor kat majalah tu. so aku ingat dia eksen la kat aku . kena gak la sedas 2 kutukan dari aku masa tu, tapi baru2 ni baru aku tau masa tu dia memang dah sakit, dia dah tak kenal orang...patutla..( tak baik aku ni kan...ya Allah ampunkan la dosa aku)

Yang sedihnya ada org kata dia kena buatan org sbb tak puas hati dgn tulisan dia...(artis manakah ini) . Kalo korang ada terbaca artis santau kan wartawan katdlm surat khabor tu...cite pasal arwah ni la...Kesian la kan kalo betul dia meninggal sbb tu, tp ini smua kuasa Allah. Sesungguhnya dia lebih mengetahui. Amin ...

2 comments:

Jane Lee said...

ekk..alamak...aku main2 je ckp pasal santau neh..skali ader org bebetul kena santau... **sigh..

Makngah/Mak Uda said...

sebenarnya dinding antara kehidupan dan kematian senipis kulit bawang...