MY SWEETFAMILY

Saturday, September 30, 2006

DHIT YG P***&#@%*!~)*&^

Semalam, pagi2 lagi mata sebelah kiri aku berkedip. My friend said...tu tandanye ada bad news...emmm..org tua2 pun selalu cakap camtu. Well mulanye aku ingat maybe aku nak nangis kot petang nanti sebab dah kena berpisah dengan Yati and Iza. But....selepas pukul 5 ptg ...the story begin...
Aku & the gang dapat notis 24 hours berenti kerje...What the helll punye DRB!!!! Maki , sumpah seranah semua keluar...nasib baik aku dah tak pose kalo tak sia2 je...

Ni luahan hati aku: Allo segala Dato & boss kat atas tu...Pu**** lah korang...kepala hota ...at least bagi lah 1 month notis, ..itu hari aku buat curtesy call korang kata sambung month to month. La ni apa cite ...pandai lah korang masa suh buat keje tak ingat...merayu suh buat ...siang malam stayback bagai nak gila...ni aku & the gang yg kena buat tender bagai...apa ke lan***. Korang tau tak ni nak dekat raya...cipan tahap gaban. Company makan babi pun tahu simpati , siap bagi duit raya lagi kat staff...ni apa ke jadah punye company yang penuh orang melayu...buta, pekak ....kang kami semua doa dengan rezeki2 hangpa tertutup sekali. Doa2 orang teraniaya ni makbul tambah2 bolan2 ramadhan. Itu lah bunyi luahan hati aku yg tgh marah.

Untuk partner in crime:
Well kengkawan nampaknye setakat ni jelah perjuangan kite utk OSCC. Penat je kite keje siang malam tapi tak berbaloi pun. Tetap yang cakap banyak...kaki bodek je menang di hati orang yg buta dan pekak tu. Had yang bekerja ni ...mcm sampah je.

On the way 2 opis hari ni, dalam aku marah2 tetiba hati aku sayu....Well aku tahu rezeki tu ada ...ulat dalam batu pun makan (kata orang tua2) cuma nye yg aku sedih ...kenapa kite tidak mendpt pembelaan........hati aku makin sedih bila aku ingat:

1. Driving partner aku...Suria, nampaknye kite dah tak dapat g keje sama2. Cerita2 yang kite kongsi banyak bagi kite pengajaran ...Aku paling panik bile tgk ko nangis tahu tak...k intan tahu awak tak suka orang kata awak baik..sbb nanti bile awak buat jahat susah pulak kan... but bagi k intan itulah awak yang sebenarnye....
2. BRo Harry - ko memang rock sehh. Tp ada satu bende je buat lu jadi jiwang...la...la...Aku suka kawan dgn ko beb. Laki aku en salim pun suka. Ko srg pendengar yg setia ...komen ko mmg tip toplah...walaupun kite lain mazhab. Ha...ha...satu je aku nak pesan. Usaha tangga kejayaan.Motto hidup lu - Work best under pressure .Lepas bi kalo bagi nasihat berbentuk keagamaan tak yah le guna anjing lagi..aku GELI siut......
3. Fairul - ko pun bro , best gak...sorilah kalo kadang2 aku melawak dgn ko tu. Actually ko happening ...ingat lagi trip g Penang .
4. Ina- Rakan seboria...ko ni suka tau nak sama dgn aku. Tak cukup baju...badan pun dah ikut aku...kih...kih. Ina paling aku sedih tgk ko masa ko gift birth Fakhrul...tapi ketabahan ko buat aku respect gile... walaupun kite pernah gaduh..tapi sebenarnye aku pun takut gak masa tu hilang kawan cam ko.
5. Aida - adik manja...well memang aku pernah kecik hati ...tapi aida kak intan takkan dapat jumpa lagi adik sebaik , sehelpful ko. Aku mintak maaf kadang2 buat ko terasa hati...tp percayalah u are such a wonderful adik ...
6. Yati - Honestly, aku takut dengan ko mula2...tapi lama2 baru aku tahu ko...rock sebenarnye.
Aku rasa seronok kawan dgn ko...gaduh...dan...tiada rahsia antara kite( sori aku intai ikut cermin)
7. Iza - terima kasih sebab dpt kawan cam ko...ko sentiasa tolong org . Tu lah yang paling aku suka.. sifat2 mandailing tu memang ada kat ko...so ko memang anak mandailing. Anyway ...jgn lepaskan apa yang ada kat depan mata.
8. Arfa- Terima kasih jadi srg cikgu yg sabar pada k intan. Maklumlah aku ni kan ke murid paling cepat dapat dan paling cepat lupa.
9. Siti - Rupanye ko senior aku...camne bleh tak jumpe kat school. Ko pun helpful sangat. Kadang2 aku rasa segan sbb tak leh nak tolong ko.
10. Zaman - ko memang brilliant siut... dan yang bestnye ko tak kedekkut.
11. Izam, ha..ha..kantoi rupenye ada awek kat Uitm
12. Hairul, sori lah kalo aku suka sakat ko...apa pun aku lagi kaya dari ko sbb aku ada 6 company..ha..ha..
13. Kamal - my boss, pesanan jgn baling batu di dalam air yg tenang. Kalo air sentiasa berkocak...nanti pening nak handle....Boss u such a sporting boss yg pernah aku bekerje.
14. Jaja - my client, satu2 nye orang MAMPU yg happening. Jgn lupa ajak g bowling & karaoke. Thanks for the nasihat and caring.
15. Zarisha - Thanks sebab ajar aku byk bende...mcm blog, artis melayu.net(of course), english...sorilah buat lu marah...
16. My PC- ha...sedih..mesti aku rindu kat lime wire aku...

Anyway semua aku mintak maaf bebanyak andai ada kata2 aku yang mengguris hati. Maklumlah aku nikan ke LASER .........jgn nanti kalo jumpe tgh jalan tak tegur lak. Yg mana nak kahwin tu jgn lupa ajak aku tau. Ok SAYONARA OSCC

10 comments:

dazzling_948 said...

kakak intan..
Life is fair..
Tuhan Maha Adil..
Tuhan xkan bebankan hambaNya dgn beban yng tak terdaya kite memikulnya..
Insya Allah, jaja doakan kesejahteraan kak intan dan rkn2 lain semua...

"kdg2 Tuhan uji kite, agar kite lebih bersyukur dgn apa yg ada"

saaayang kak intan....

mama kikiemia said...

terima kasih jaja . Same to you semoga ALLAH memberi RahmatNYa ke atas kite.

iza said...

intan..
jaja bagi nasihat yg sama kat aku...
hehhehe

in addition, jaja kata jgn biarkan emosi menguasai minda ok...

guys good luck in anything happens in future...rezeki ada di mana-mana...

insyaallh u'll find your way...

dazzling_948 said...

mcm aku kenal ayat last ko tu iza...
x aci...tiru........huhuhu.......

iza said...

jaja;
kakakakaka

intan;
apsal kau exposekan aku mendailing...
bukan aku yg mendailing....tokk akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

hahahahahah

mama kikiemia said...

la iza...kalo tok ko maindailing ko pun sama le gak...tumbuk kang.

dazzling_948 said...

mengong ah fiza...
hahha..
yelah kalu atuk ko dutch, mestilah ko jd keturunan dutch jugak...
hahahahhahha

Mohd Jeffry said...

kenapa la aku tak tau ada blog yang best macam nie.. nie kena promote kat konai nie ( Komnas Alumni )

Joey aka Rizal said...

Hmmm, sad but true. Company dkt malaysia nie, yang bumiputra lagi teruk in terms of how they treat their employee. Anyway, do take care kak Intan, and hope the next company you'll make as wonderful friends as well.....

Abah said...

Intan,
bawak2 banyak bersabar..
Ada hikmah disebalik kejadian tu!..

best la blog hang... :)