MY SWEETFAMILY

Monday, July 10, 2006

BIBIK KU buat hal lagi.....

Weekend ni lah yg paling menensiokan aku. Mana taknye setelah sekian lama bertahan akhirnye aku malatop jugak (ikut slang velvet). Seperti biasa setelah agak lama aku tidak menghiraukan tentang bibik akhirnye dia mencuri perhatian aku dengan kerenahnye yang pandai an poyos tu. 1st dia bersedekah pisang dengan kaum sebangsa dia witout my permission. 2ndly, u know what....rambut my daughter menjadi mangsa ....arghhh bukan setakat senget tapi HODOH jadi nye. AAAArggggg kenapalah ko nak tunjuk terer kat anak aku lak. 3rd i told her not to put my baju kurung kat washing machine . Several times after i wear that baju , I akan peasan but on that day tak tahu camane ,I terlupa nak pesan ...and...I know you all taulah kan apa yg di buatnye....marah I sampai tak leh nak cakap. 4th satruday morning aku suruh dia mop my room, and she said she done it a day bfore..BUT....why still got habuk...after arguing , dia mintak cuti from my son....gile ke apa tu, my son only 3 years old bukannye dia tau apa pun. So my temper is up to nowhere le .......gerrrrrrrrrrrrra*#@+* at the end aku campak kerusi tapi tak kena kat dia pun...After that baru le dia senyap and buat kerja. So as a result, if ada maid , we should jadi garang, then baru they all takut and respect.

5 comments:

Akeynot said...
This comment has been removed by a blog administrator.
koko said...

biasa la tu mama...sepatutnya mama baling je meja,pintu,gerobok,basikal,kereta,topi keledar, dan sebagainya kearah bibik itu. baru la dia sedar sikit..mungkin selepas dibaling bebarang tu dia akan mula belajar apply cuti dgn makcik sebelah rumah tu.

akey_arfa said...

saya dah canangkan satu dunia kak intan punya blog address... :D
kalau kak intan teruskan dengan gosip2 mesti ramai yg bookmark blog ni... :D

yana said...

saya rasa k.intan silap baling barang ler cuba baling boipren ker, dato k musti kerja baik tak hingat punya....

wardahsengayu said...

wakaka...garang jugak kwn aku nih...mmmkalo aku jadik ko...aku baling 'chipan' kat muka dia...baru dia tau langit tinggi rendah...kuang3